Hvad er vinduesvask med rent vand?

Når dine vinduer bliver vasket med rent vand, betyder det først og fremmest at der anvendes noget vand der er renset for kalk og urenheder. Det betyder at vandet ikke efterlader pletter på vinduerne. 

Fremgangsmåden for vinduesvask
Først vaskes hele vinduet med en børste. Og det er HELE vinduet (Både glas og ramme) der skal vaskes for at opnå de gode resultater, som vinduesvask kan give. 
Under hele vinduesvasken kommer der rent vand ud af børsten, så børsten kan vaske og løsne alt skidt på vinduet – og ikke ridser glasset. 

Herefter skal vinduet skylles med rent vand. Børsten løsner nemlig skidtet, men fjerner ikke det hele. Derfor skal et vindue skylles grundigt efterfølgende. 

Vinduet efterlades derfor vådt og det er helt normalt.
Det rene vand efterlader ikke pletter når det tørrer op. 

Hælder du vand fra vandhanen på vinduet vil det efterlade pletter, da det indeholder kalk og urenheder. 

Vinduesvask

Hvorfor er der pletter på vinduet?

Der kan være mange årsager til at du får pletter på dine vinduer. Er det første gang vinduet vaskes med rent vand, ses det ofte at der kan komme pletter. Det er ofte fordi børsten man anvender til vinduesvask er rigtig god til at komme ind i alle små kanter og revner, hvor skidt og snavs er samlet. Steder som ikke bliver rengjort ved almindelig vinduespudsning.

Har du fået vasket dine vinduer af Rabæk Service, og fået pletter på vinduerne, skal du blot informere os om det, og du får en ekstra vask med det samme, uden det koster dig noget. 
Det er ikke noget der ses ofte, men specielt hvis det er første gang du får vasket vinduer med denne metode, kan det ske. 

Sæberester
Er vinduet tidligere vasket med vand og sæbe og en skraber, vil der ofte sidde sæberester tilbage i og omkring gummifugen. Selvom man er grundig og får vasket og skyllet godt, kan der komme pletter pga sæben. Det kræver blot at man skal have vasket vinduerne endnu en gang for at komme helt i bund. 

Forkert teknik
Man skal huske på at et rentvandssystem, “kun” er et værktøj. Hvis ikke det anvendes korrekt får du ikke de gode resultater. 
Jeg har mange kunder, som ikke var begejstret for vinduesvask med rent vand, fordi deres tidligere vinduespudser efterlod pletter. Og flere gange fordi de kun vaskede glasset og når de laver den afsluttende skyl, fik de skyllet lidt støv fra den beskidte ramme ind på glasset. Rammen skal vaskes og skylles. 

Hydrofobisk glas
Der er nogle vinduer, som er svære at skylle rene. Nogle vinduer løber vandet nemt nedover og dækker hele glasset, mens andre vinduer “skyder” vandet, så det perler ovenpå. Det kaldes hydrofobisk glas. Hvis ikke man er ekstra grund med at skylle et vindue med hydrofobisk glas, kan det efterlade pletter. 

Urent vand
Det kan selvfølgelig også være fordi vandet ikke er rent nok. Vandet skal renses for kalk og urenheder, så vandet selv ikke efterlader pletter. Det ses heldigvis sjældent at dette er årsagen, men det kan ske.  

Fordele ved vinduesvask med rent vand

Der er en række fordele når du får vasket dine vinduer med rent vand. 

Tager vinduerne ikke skade af alt det vand?

Det er et spørgsmål jeg har fået flere gange, og nogle kunder har forlangt at få tørret det nederste af vinduet af efter vask. 

Men vinduerne tager ikke skade af vandet. I hvert fald ikke mere end en regnbyge vil skade. Et ubehandlet trævindue har ikke godt af vand, men det gælder ikke kun vandet i forbindelse med vinduesvask.

Vinduespudsning

Tilføj din overskrift her

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Skriv en kommentar